IPAF hoogwerker cursus

Hoogwerkeropleidingen.nl heeft bewust ervoor gekozen om geen cursus te verzorgen volgens de IPAF richtlijnen. De grootste verschillen tussen de cursus “Veilig werken met hoogwerkers” van de IPAF en hoogwerkeropleidingen zijn hieronder beschreven.

Verschillen

  • Kosten: IPAF minimaal € 250,- voor 1 categorie en hoogwerkeropleidingen € 145,- all-inn.
  • Bij de cursus “veilig werken met hoogwerkers” van hoogwerkeropleidingen ontvangt u een certificaat dat geldig is voor alle categorieën hoogwerkers. Het certificaat dat u ontvangt van de IPAF is slechts geldig voor 1 categorie. Per IPAF categorie dient u opnieuw een examen af te leggen, inclusief de kosten die hierbij komen.
  • De cursus van de IPAF is internationaal erkend en de cursus verzorgd door hoogwerkeropleidingen is nationaal erkend. Als u alleen maar werkzaam bent in Nederland is de cursus “Veilig werken met hoogwerkers” verzorgd door hoogwerkeropleidingen voldoende erkend.

Direct aanmelden Offerte aanvragen

Categorieën

Deze veiligheidtraining van IPAF wordt afgesloten met een PAL card voor de categorieën, dit is praktisch voor bedieners van hoogwerkers die ook internationaal werken. Nadeel is wel dat er per categorie 1a, 1b, 3a of 3b een examen dient te worden afgesloten.

  • IPAF/ SOG Categorie 1A Vertikaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers.
  • IPAF/ SOG Categorie 1B Telescoop-/kniktelescoop hoogwerkers, hoogwerkers op aanhanger, hoogwerkers op chassis of spinhoogwerkers met stempels.
  • IPAF/ SOG Categorie 3A Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften.
  • IPAF/ SOG Categorie 3B Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers met Jib

Daarnaast zijn de kosten van een IPAF opleiding veel hoger, vanaf € 250,- per cursist. Het certificaat dat men ontvangt bij hoogwerkeropleidingen.nl is voldoende dekkend voor alle categorieën hoogwerkers en kost slechts € 145,-.

Direct aanmelden Offerte aanvragen